AtNotes Übersicht Willkommen Gast. Bitte einloggen oder registrieren.
27.01.22 - 00:45:11
Übersicht Hilfe Regeln Glossar Suche Einloggen Registrieren
News:
Schnellsuche:
+  Das Notes Forum
|-+  Lotus Notes / Domino Sonstiges
| |-+  Projekt Bereich
| | |-+  Help-Desk Applikation !!Help!! (Moderatoren: eknori, Thomas Schulte)
| | | |-+  Integration (English language)
« vorheriges nächstes »
Seiten: [1] Nach unten Drucken
Autor Thema: Integration (English language)  (Gelesen 4008 mal)
alecrespi
Junior Mitglied
**
Offline Offline

Geschlecht: Männlich
Beiträge: 80



WWW
« am: 02.11.06 - 10:35:52 »

Hi!
I'm having problems setting up the integration between the mail file of Domino Users and the HelpDesk integration.
I 've already inserted (in the menu "Create" inside Lotus Notes client) the menu voice called "HelpDesk".
After filling in all the fields in the module the mail goes correctly to the correct address (my address).
But when I try to open the request inside my client I receive this message.
Unable to locate module: newBugReport

Maybe I missed some passages in configuring the template.
Do I have to cerate a new Domino User with HelpDesk.nsf as Mailfile?!?!
 Ahnungslos
Gespeichert
eknori
@Notes Preisträger
Moderator
Gold Platin u.s.w. member:)
*****
Offline Offline

Geschlecht: Männlich
Beiträge: 11580


« Antworten #1 am: 02.11.06 - 12:58:55 »

Hi,

this issue occurs, because the "Helpdeskanfrage" form is missing its alias. Open the form in designer and add "NewBugReport" as alias.
This should solve the problem ...

regards

Ulrich
Gespeichert
alecrespi
Junior Mitglied
**
Offline Offline

Geschlecht: Männlich
Beiträge: 80



WWW
« Antworten #2 am: 02.11.06 - 16:00:58 »

OK!
I've fixed the opening of the massage.
But I thought that it would have gone directly INSIDE the HelpDesk application.
Is it correct?

Actually I can pen the "help request message" without errors, but I don't know what to do with it.
 Cry
Gespeichert
eknori
@Notes Preisträger
Moderator
Gold Platin u.s.w. member:)
*****
Offline Offline

Geschlecht: Männlich
Beiträge: 11580


« Antworten #3 am: 02.11.06 - 16:07:28 »

Zitat
But I thought that it would have gone directly INSIDE the HelpDesk application.

Sure, if you have setup the helpdesk db as mail in db, it will. The address for this db should be HELPDESK , coz this name is hardcoded in the SendTo field of the "Helpdeskanfrage" form. And you have to start the Dispatcher agent. This agent handles all incoming requests.
Be sure to sign the database with you server ID ;-)
Gespeichert
alecrespi
Junior Mitglied
**
Offline Offline

Geschlecht: Männlich
Beiträge: 80



WWW
« Antworten #4 am: 03.11.06 - 16:23:59 »

I'm a total NEWBIE with LOTUS
 Huh Shocked
can somebody help telling me what to do to sign the database and also to set the Helpdesk database as mail db?
thank you in advance.

sorry for boring.
 Embarrassed
Gespeichert
eknori
@Notes Preisträger
Moderator
Gold Platin u.s.w. member:)
*****
Offline Offline

Geschlecht: Männlich
Beiträge: 11580


« Antworten #5 am: 03.11.06 - 16:27:15 »

First of all: Do you have a Domino server? You cannot use HELP without a Domono server ...
Gespeichert
alecrespi
Junior Mitglied
**
Offline Offline

Geschlecht: Männlich
Beiträge: 80



WWW
« Antworten #6 am: 03.11.06 - 16:58:32 »

hehehe
nice try!

I've got a Domino server.
version 7.0.1
 Grin
Gespeichert
alecrespi
Junior Mitglied
**
Offline Offline

Geschlecht: Männlich
Beiträge: 80



WWW
« Antworten #7 am: 03.11.06 - 17:04:34 »

also che clients are mixed
6.5.3 and 7.0.1

Sadly, my Notes/Domino knowledge is limited to:
- creation of new mail users
- client installation
- user activation

 Cry
Gespeichert
eknori
@Notes Preisträger
Moderator
Gold Platin u.s.w. member:)
*****
Offline Offline

Geschlecht: Männlich
Beiträge: 11580


« Antworten #8 am: 03.11.06 - 17:06:58 »

OK, open the administrator client and select the files tab; after you selected the HELP database you can click the "Database - Sign" action on the right navigation pane. Under "Wich ID to choose" select "Active Server ID".

To create a mail-in-database click the "Person & Group" tab in the admin client and then ...
Gespeichert
alecrespi
Junior Mitglied
**
Offline Offline

Geschlecht: Männlich
Beiträge: 80



WWW
« Antworten #9 am: 07.11.06 - 11:50:57 »

it seems to work!
thank you.

I'll post later if I'll get more problems
  Grin
Gespeichert
Seiten: [1] Nach oben Drucken 
« vorheriges nächstes »
Gehe zu:  


Einloggen mit Benutzername, Passwort und Sitzungslänge

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Prüfe XHTML 1.0 Prüfe CSS
Impressum Atnotes.de - Powered by Syslords Solutions - Datenschutz | Partner: